Τούρτα από χαρτόνι!

Αν το παιδί σου έχει γενέθλια και θέλει να τα γιορτάσει στο σχολείο με τους φίλους του αλλά παράλληλα δεν θέλεις να προσφέρεις φαγώσιμο κέρασμα λόγω αποφυγής αλλεργιών, ζάχαρης κλπ ; ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο τέλος πάντων, υπάρχει λύση!

 

Υπέρ – πανεύκολη τούρτα από χαρτόνι!

Υλικά

Χαρτόνια σε όποιο χρώμα θέλεις (50* 70 ή σε Α4)

Κόλλα

Το πατρόν (μπορείς να το βρεις εδώ)

Ψαλίδι

Χάρακα

Μολύβι

Κορδέλα

Αυτοκόλλητα ή κάποιο άλλο διακοσμητικό εναλλακτικά

Μια απλή βάση τούρτας

Οτιδήποτε θα προσφέρεις για δωράκι (φαγώσιμο ή μη)

 

Να πω αρχικά ότι την ιδέα ανακάλυψα στην υπερκαταπληκτική ομάδα του Facebook  Κεράσματα μη φαγώσιμα στο σχολείο. Έχουν δημοσιευτεί στην σελίδα αυτή άπειρες χάρτινες τούρτες για να πάρεις ιδέες.

Λοιπόν αρχικά εκτύπωσα το πατρόν που ήθελα (έχει αρκετά διαφορετικά σχήματα κ μεγέθη).

πατρόν για χάρτινη τούρτα

Αγόρασα χαρτόνια σε μέγεθος  Α4 κ με τον χάρακα αντέγραψα το πατρόν. Τα έκοψα, έκανα τις τσακίσεις εκεί που δείχνει το σχέδιο κ τα κόλλησα με απλή κόλλα uhu στο κίτρινο σωληνάριο. Αν είχα κόλλα σε στικ θα το προτιμούσα για εξοικονόμηση χρόνου.

Το κάθε χαρτόνι Α4 μου έβγαλε ένα τριγωνικό κουτάκι.

Το παιδί μου είχε διαλέξει τα δωράκια οπότε τα έβαλε ο ίδιος μέσα στα κουτάκια. Ασχολήθηκε για αρκετή ώρα να διαλέξει χρώματα πηλού για τον καθένα συμμαθητή του, μπαλόνι, γόμα κλπ. Το μοναδικό πρόβλημα ήταν ότι λόγω μικρού μεγέθους κουτιού, δεν χωρούσε μέσα μεγαλύτερο μολυβάκι και έτσι πήραμε τα μικρά.

 

Τα έκλεισα και από πάνω στόλισε ο ίδιος με αυτοκόλλητα δεινοσαύρων. Είναι φουλ Δεινοσαυράκιας και προσπάθησα να έχει έστω   ένα μικρό στοιχείο η τούρτα.

Μετά έβαλα τον χάρτινο δίσκο και εναλλάξ έβαλε κυκλικά τα δυο χρώματα. Ήθελα 24 κομμάτια, οπότε κάναμε 3 ορόφους των 8.

Τον κάθε όροφο έδεσα με μπλε κορδέλα για να μην φεύγουν τα κουτάκια.

Αν θέλει κάποιος μπορεί να βάλει και κάτι για να την στερώσει εσωτερικά όπψς πχ 3-4 καλαμάκια ξύλινα δεμένα μεταξύ τους, όπως αυτά που έχουν τα σουβλάκια. και να τα τοποθετήσει όρθια στο κέντρο της τούρτας.

Άλλος τρόπος είναι να τυλιχτεί η τούρτα εξωτερικά με ένα ωραίο χαρτόνι κομμένο σε κάποιο σχέδιο.

Εγώ να πω την αλήθεια δεν το έκανα, αλλά δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στην μεταφορά τους.  Την έβαλα σε μια οριζόντια σε μια μεγάλη τσάντα του γνωστού παιχνιδομάγαζου και την πήγα ως το σχολείο.

Το μόνο που έμενε ήταν το κεράκι. Αυτό ήταν ένα θέμα γιατί δεν ήξερα πως να το στερεώσω. Τελικά πήρα ένα κουτάκι πλαστελίνη τύπου play doh για να το βάλω. Έβαλα το καπάκι με την πλαστελίνη  πάνω στα κουτάκια και τέλος στερέωσα το κεράκι.

Βουαλά!

ΧΑΡΤΙΝΗ ΤΟΥΡΤΑ

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *