Λουλούδια!

Θα εκπλαγείς αν καταλάβεις πόση διαφορά μπορεί να κάνει ένα λουλούδι πάνω στο τραπέζι. Δεν χρειάζεται να είναι βάζο με φρέσκα λουλούδια. Ποιος έχει λεφτά για ανθοδέσμες κάθε τρεις και λίγο. Και μια απλή μικρή γλαστρούλα  είναι υπεραρκετή. Είναι πολύ ωραίο να τρως πρωινό και μπροστά σου να έχεις ένα πανσεδάκι, μια καλαγχόη ή μια μικρή δαφνούλα τέλος πάντων. Σου φτιάχνει έστω και λίγο την διάθεση. Τουλάχιστον σε μένα πιάνει 100%. Συνήθως επιλέγω κάτι εποχιακό, πολύ οικονομικό, τύπου 2-3 ευρώ και όταν θέλω να το αλλάξω, το μεταφυτεύω σε μια μεγαλύτερη γλάστρα και πάει στο μπαλκόνι παρέα με τις υπόλοιπες.

Μουσική!

Εντάξει αναμενόμενο, η μουσική δε γίνεται να λείπει από αυτή τη λίστα για κανένα λόγο. Είτε ακούω τραγούδι ποπ του ’20, είτε ακούω Πλούταρχο από τον πρώτο του δίσκο, είτε θυμάμαι τον Peter Andre(Hello 90’s) θα σιγοτραγουδάω ακόμα και αν δεν λέω σωστά ούτε ένα στίχο. Ή θα χοροπηδάω σαν το κατσίκι, ή θα χρησιμοποιώ την σκούπα swiffer για μικρόφωνο. Όπως και να χει, οι δουλειές γίνονται λίγο πιο εύκολα με λίγη μουσική και λίγο κούνημα. Ακόμα και στις μαύρες μου, η μουσική την κάνει την δουλείτσα της. Όλοι έχουμε το αγαπημένο ας τραγούδι, αυτό που μας φτιάχνει πάντα την διάθεση όταν το ακούμε. Εμένα είναι η Συναυλία  της Χάρις Αλεξίου. Ο καλύτερος τρόπος να αρχίσω την μέρα μου; Ανοίγω τα παράθυρα και τις κουρτίνες για να μπει φως, βάζω δυνατά το τραγούδι μου να παίζει σε λούπα, και ξεκινάω με άλλη διάθεση!

Περπάτημα!

Απλό αλλά θαυματουργό. Πρώτα από όλα το περπάτημα κάνει πολύ καλό στην υγεία μας. Αλλά πέρα από αυτό, χαρίζει ευεξία και ζωντάνια. Δες το και σαν γυμναστική Αλλά για εμένα, είναι αυτό που με βοηθάει να ξε-μιζεριάζω και να σηκώνομαι από τον καναπέ. Ακόμα και τις μέρες που δεν έχω εξωτερικές δουλειές ή δεν έχω κανονίσει κάτι, πάντα βρίσκω την αφορμή να περπατήσω έστω μισή ωρίτσα. Πχ μπορεί να πάω να αγοράσω ψωμί από τον φούρνο στην κεντρική πλατεία του Κορυδαλλού, αντί από αυτόν που έχω δίπλα στο σπίτι μου, Ή να πάω να ρίξω μια ματιά στις βιτρίνες για κάτι που θέλω πιο μετά να αγοράσω. Αν ειδικά συνδυάσω το περπάτημα με μουσική και ακουστικά, μπορώ να γυρνοβολάω εύκολα και ένα διωρο.

Φτιάξτο μόνος σου!

Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Κατά την διάρκεια της Καραντίνας, έβαψα έναν τοίχο με χρώμα που είχα ήδη στην αποθήκη, έφτιαξα περίπου 10 καμβάδες με διάφορες τεχνοτροπίες που ξεσήκωσα από βιντεάκια στο youtube (αυτά τα άτιμα 5 minutes crafts με έχουν στοιχειώσει) με την ευγενική χορηγία από τα παιδιά μου που μου έδωσαν  κάποιες από τις τέμπερες τους, έφτιαξα με ένα σεντόνι, πανό “Μένουμε Σπίτι” που κρεμάσαμε στο μπαλκόνι και έμαθα να φτιάχνω τα νύχια μου μόνη με ημιμόνιμο. Τίμια προσπάθεια και φυσικά όχι επαγγελματικό αποτέλεσμα αλλά anyway, την δουλειά μου την έκανα, και το κέφι μου το έκανα και την διάθεση μου την έφτιαξα επίσης. Γενικά ξεμόνταρα και μόνταρα από την αρχή ότι μικροέπιπλο έβρισκα μπροστά μου, έκανα decoupage σε όποια επιφάνεια έβρισκα μπροστά μου και έμαθα να φτιάχνω μόνη μου την πιο υπερτέλεια τούρτα χωρίς ίχνος ζάχαρης. Θα μου πεις είναι όλα αυτά τόσο πολύ σημαντικά; Ε για μένα είναι, γιατί με αυτό τον τρόπο, κάθε μέρα έκανα και κάτι διαφορετικό, για εμένα δημιουργικό που στο τέλος όταν έβλεπα το αποτέλεσμα είτε αποτυχήμένο είτε πετυχημένο, μου έφτιαχνε πάντα την διάθεση. Έτσι και αλλιώς, στην ουσία, η προσπάθεια μετράει.

Μικρά tips που μου φτιάχνουν τη μέρα