1. Κοιμήσου καλέ μου. Κοιμήσου τώρα που μπορείς. Ο ύπνος είναι φίλος μας,τον θέλουμε,τον κρατάμε. Γιατί καλέ μου θα έρθει η μέρα που θα θες να κοιμηθείς πέντε λεπτά ακόμα κ δεν θα μπορείς. Εκμεταλλεύσου την ευκαιρία πριν να είναι αργά.

   2.  Η μαμά δεν είναι ο Χουντίνι… Μπορεί να νομίζεις ότι έχω μαγικές ικανότητες αλλά όταν σου λέω ότι δεν μπορώ να ενώσω το πόδι που ξερίζωσες από τον action man δεν το λέω στα ψέμματα για να σε πληγώσω. Απλώς δεν κολλάει ξανά πίσω.

   3. Σταμάτα να κρύβεις τα πράγματα μου δεξιά και αριστερά. Έχω βρεθεί να ψάχνω τα κλειδιά μου, το κινητό μου ακόμα και το σουτιέν μου στα πιο απίθανα σημεία. Η αλήθεια είναι πως όχι,δεν σκέφτηκα να το ψάξω μέσα στο κουτί σου με τα playmobil.

   4. Όσο και να σε αγαπάω, υπάρχουν φορές που θέλω να απολαύσω το φαγητό μου σαν άνθρωπος, κ όχι σαν να με κυνηγάνε 35 άτομα. Χρειάζομαι και τα δυο μου χέρια για να φάω μια μακαρονάδα μετά από μια κουραστική μέρα και δεν θέλω ένα μικρό ανθρωπάκι να δοκιμάζει μια μπουκιά, μετά να την φτύνει μέσα στο πιάτο ξανά και φτου κ απ΄την αρχή.

  5. Ο μικρός αδερφούλης δεν είναι κούκλα. Είναι πέρα για πέρα αληθινός και πονάει στ’ αλήθεια όταν τον δαγκώνεις ή όταν του τραβάς τα μαλλιά.

  6. Είναι απολύτως και τελείως αναγκαίο να μαζεύεις από το πάτωμα τα τουβλάκια σου και να μην τα χώνεις κάτω από το χαλί. Δεν μπορείς να καταλάβεις ότι νιώθω σαν φακίρης κάθε φορά που περπατάω από το ένα μέρος στο άλλο. Θεός φυλάξοι, μην κρατάω και κανένα ποτήρι.

  7. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται όταν είμαστε έξω ή όταν έχουμε κόσμο στο σπίτι να είσαι αγγελούδι, ενώ όταν είμαστε μόνοι μας κάνεις σαν ηφαίστειο που εκρήγνυται. Πραγματικά δεν ξέρω τι κόλπο είναι αυτό, αλλά όλοι μου λένε ότι έχω το πιο ήσυχο παιδί, χωρίς να ξέρουν ότι κοντεύεις να μου ξεριζώσεις τα μαλλιά όταν σου ζητήσω να μαζέψεις τα παιχνίδια σου.

  +1. Έχεις ένα πολύ ιδιαίτερο πονηρό χαμογελάκι. Αυτό σε συνδυασμό με τα γαργαλιστικά ματάκια σου που με κοιτάνε σαν κουνελάκι  μετά από οποιαδήποτε σκανταλιά κάνεις, δεν μου επιτρέπουν να είμαι όσο αυστηρή θέλω μαζί σου. Το ξέρουμε κ οι δυο ότι είναι το μυστικό σου όπλο, δείξε έλεος στη μαμά και σταμάτα επιτέλους να το χρησιμοποιείς.