Αν σου αρέσουν τα φρούτα, αυτό το ΦρουτοΚέικ θα το λατρέψεις!
Επίσης αν το παιδί σου δε πολυσυμπαθεί τα φρούτα, είναι μια καλή ευκαιρία για να του τα κρύψεις μέσα στο κέικ.
Υλικά
1 αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του
3 αυγά
1 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
1μιση φλιτζάνι ζάχαρη καρύδας
2 κουτ σούπας κανέλλα
1 βανίλια
1μιση χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλί
1 φλ τσαγιού σταφίδες
3 ώριμες μπανάνες
2 μήλα
λίγο βούτυρο(προαιρετικά)
Εκτέλεση
Χωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάω ξεχωριστά μέχρι να σφίξουν. Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτω την ζάχαρη καρύδας, την βανίλια, την κανέλλα και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ανακατεύω και προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού και τις μπανάνες αφού πρώτα τις έχω λιώσει με ένα πιρούνι και τέλος τις σταφίδες. Μετά ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και ανακατεύω. Στο τέλος προσθέτω τα ασπράδια και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αν έχεις φόρμα σιλικόνης είσαι οκ, αλλιώς αλείφεις με λίγο λαδάκι ή βούτυρο και ρίχνεις λίγο αλεύρι στα τοιχώματα της φόρμας για να ξεκολλάει το κέικ μετά το ψήσιμο. Εγώ προτιμώ να το βάζω σε ρηχό ταψάκι και όχι σε κλασσική φόρμα για κέικ. Μετά κόβω τα μήλα σε λεπτές φέτες και τα τις απλώνω πάνω στο μείγμα. Αν θέλεις μπορείς να τρίψεις τα μήλα και μέσα στο κέικ. Πριν το βάλω φούρνο, ρίχνω ανάμεσα στα μήλα πολύ μικρά κομματάκια βούτυρο, αλλά αν θέλεις μπορείς και να το παραλείψεις. Ψήνω στους 180 στον αέρα για 50 λεπτά περίπου και πριν το βγάλω, το τσεκάρω με ένα μαχαίρι για να δω αν κολλάει.
Info. Δεν είναι το σούπερ λιγωτικό κέικ, έχει ίσα ίσα ζάχαρη καρύδας, γιατί παίρνει αρκετή γλύκα και από τα φρούτα που έχει μέσα.