Ακολουθεί τέρμα θυμωμένο ποστ!

Έχει γίνει της τρελής μετά την καταγγελία της Μπεκατώρου. Κ που να ήξερε ότι αυτό θα γινόταν η αρχή για μια ατέλειωτη σειρά καταγγελιών για λεκτική βία, σεξουαλική παρενόχληση, και δε συμμαζεύεται.

Όλοι μιλάνε για ανθρώπους υπεράνω υποψίας. Η φάση είναι  “φίλε, μου πέσαν τα μαλλιά, καλά εντάξει δεν το περίμενα καθόλου, μα καλά αυτουνού δεν του φαινόταν”. Αλήθεια τώρα, τι πάει να πει “δεν του φαινόταν;” Μα πως θες χρυσέ μου να του φανεί;

Κ μάλλον από ότι φαίνεται, δεν έχει πάτο το βαρέλι. Τουτέστιν, ακόμα δεν τα έχουμε δει όλα .

Καλά ως προς την λεκτική βία, δεν θέλω να σχολιάσω απόψεις που ακούστηκαν ότι και καλά συμβαίνουν αυτά πάνω στην δουλειά. Χελόου, μαι φρεντ, σου έχω μπιγκ νιους. Όχι, αυτό δεν είναι νορμάλ να συμβαίνει στα πλαίσια της δουλειάς. Δεν θεωρείται φυσιολογικό να ταπεινώνεις έναν συνάδελφο σου επειδή ΕΣΥ έχεις το πρόβλημα και δε μπορείς να συνεργαστείς. Έλεγε η άλλη, ότι πήγαινε στην τουαλέτα και έκλαιγε στο διάλλειμα, και ειλικρινά δε θυμάμαι καλά αλλά κάπου διάβασα ένα σχόλιο τύπου “Πφ, Ντάξει, σιγά, τι να πούμε και μεις, που μας ξεχέζουν όλη μέρα οι προιστάμενοι μας;” Ώπα ρε φίλε, μπάστα κάπου. Ποιος είπε ότι είναι διαγωνισμός κατατρεγμού και  δυστυχίας; Ο εκφοβισμός και η λεκτική βία δεν πρέπει να  είναι αποδεκτοί σε κανένα περιβάλλον. Ούτε εργασιακό, ούτε οικογενειακό, ούτε τίποτα.

Και πάμε τώρα ακόμα παραπέρα. Σε αυτήν που “τα ήθελε ο κ@λος της γιατί ήθελε σώνει και ντε να γίνει ηθοποιός” και σε αυτόν που “τι δουλειά είχε σε ξένο σπίτι”. Ρε φίλε αλήθεια τώρα; Έίναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια σαπίλα γύρω μας, και αντί να καταδικάζουμε τέτοιες συμπεριφορές, καθόμαστε και σκεφτόμαστε έτσι; Κάπου διάβασα, “εμ το πήρε το ρολάκι”.΄’ ή “αφού ήθελε να γίνει ηθοποιός….” Κάτσε ρε συ, εσύ που το λες αυτό με τέτοια ευκολία τι επαγγέλλεσαι; Ας πούμε ότι είσαι ιδιωτικός υπάλληλος σε μια μεγάλη εταιρία. Κ εσύ είσαι καλός στην δουλειά σου και έχεις προοπτικές να πας μπροστά. Αν δηλαδή πέσεις πάνω σε κάποιον τέρμα διεφθαρμένο το φυσιολογικό είναι να αλλάξεις εσύ εργασιακό περιβάλλον ή ακόμα χειρότερα επαγγελματική κατεύθυνση;  Γιατί μου ρχέται να πάρω τα βουνά. Όχι ρε παιδιά, το φυσιολογικό είναι να απομακρυνθεί όποιος κάνει κατάχρηση της όποιας εξουσίας έχει. Δηλαδή αν κάποιος θέλει να γίνει ηθοποιός, θα πρέπει να μπορεί να έχει την ευκαιρία να πετυχεί ή να αποτύχει χωρίς να πρέπει να κάνει τα γούστα του κάθε άρρωστου. Κ αυτή τη στιγμή εκφράζομαι, τέρμα ευγενικά, ίσως με πολύ περισσότερη ευγένεια από όσο τους αξίζει.

 

Και ταράν ταράν, σου έχω και το καλύτερο. Η καυτή ερώτηση της χρονιάς; “Τώρα το θυμήθηκε…;” Προσωπικά αν με ρωτάς, αυτή η ερώτηση σε τέτοιου είδους θέματα. πρέπει να συνοδεύεται με μια μεγαλοπρεπή μούτζα μέσα στα μούτρα όποιου την ξεστομίζει. Έτσι απλά, ανοίγει το στόμα του και πετάει ότι του κατέβει ;’Ε πάρτα λοιπόν, να μην στα χρωστάω! Αντί να εστιάζουμε στην οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά του θύτη, έμμεσα μεταφέρουμε την ευθύνη στο θύμα. Ναι ρε μεγάλε, τώρα το θυμήθηκε και ξέχασε να σε ρωτήσει. Ναι εσένα, που κάθεσαι στον καναπέ σου και σου σκέφτεσαι με τέτοιο τρόπο .Ή μήπως η αφεντιά σου θεωρεί σφάλμα να θέλει κάποιος να γίνει ηθοποιός, τραγουδιστής, μοντέλο, και δεν ξέρω εγώ τι άλλο.. Μακάρι, όλοι να είχαν την δύναμη να μιλήσουν την στιγμή που συνέβαινε κάτι τέτοιο, έτσι ώστε αυτό να μην συμβεί και στον επόμενο και φυσικά να τιμωρηθούν(hopefully) αυτοί που πρέπει. Η στιγμή όμως που αποφασίζει ένα θύμα να μιλήσει δεν αναιρεί ούτε στο απειροελάχιστο αυτό που έκανε ο θύτης. Δεν έχει σημασία αν πέρασε μία μόνο μέρα, ή είκοσι χρόνια, η σεξουαλική παρενόχληση, το θράσος ενός ανθρώπου να εκμεταλλεύεται με οποιοδήποτε τρόπο την εξουσία που του δίνει η θέση του, με κάνει να θέλω να κάνω εμετό. Οπότε ναι, Τώρα το θυμήθηκε, έτος 2021,και είναι μια πολύ ωραία ευκαιρία να σταματήσουν όλα αυτά τα άρρωστα πράγματα, να θεωρούνται δεδομένα και συνηθισμένα.

 

.Δεν έχει σημασία αν το θύμα είναι γυναίκα ή άντρας, γκέι ή στρέιτ, αν κυκλοφορεί έξω με στολή αστροναύτη ή με φύλο συκής που κρύβει μόνο τα απαραίτητα. Πάντα μα πάντα, και μέχρι να σβήσει ο ήλιος, θα φταίει μόνο Ο ΘΥΤΗΣ.