Maestro

Όσο καιρό το Maestro παιζόταν στο Mega και ήταν τσαμπέ ολέ, το αγνοούσα πανηγυρικά. Τι κ αν άκουγα από όλους τα καλύτερα, το συζητούσαν σε εκπομπές, το διάβαζα σε άρθρα… Καρφί δεν  μου καιγόταν. Σαν γνήσιος Ελληνάρας όμως που είμαι, με το που μπήκε Netflix που είναι επί πληρωμή, είπα να το τιμήσω.

Δε θα πω ψέματα. Στην αρχή ήμουν διστακτική. Λέω, εντάξει Παπακαλιατικό είναι, λογικά θα παίζει φάση με μεγαλύτερη. Αλλά ρε φίλε, όχι απλά δεν παίζει τέτοιο σενάριο, αλλά προς έκπληξη μου, ο τύπος πάει και μπλέκει με τέρμα πιτσιρίκα.

Λοιπόν, η κατάσταση έχει ως εξής: Ο Ορέστης(Παπακαλιάτης) είναι μουσικός και πηγαίνει στους Παξούς για να στήσει ένα φεστιβάλ. Εκεί γνωρίζει την Κλέλια(Κλέλια Ανδριολάτου)-που στην πραγματικότητα την ψιλοήξερε από πριν από μια φάση στην Κέρκυρα- και φαντάζεσαι πως θα πάει τα πράγμα.

Ε τέλος πάντων, αυτή γουστάρει τέρμα και το δείχνει. Άγνοια κινδύνου λόγω ηλικίας. Ο Ορέστης, μια θέλει, μια δε μπορεί, μια ζορίζεται. Κλασσικά εικονογραφημένα δηλαδή.

Τώρα το θέμα είναι μπέρδεμα γιατί αυτός είναι και λίγο παντρεμένος-σε διάσταση- αλλά δεν το ξέρει κανείς. Απλά ένα ωραίο πρωί σκάει στους Παξούς η γυναίκα του και μοιράζει πίκρες.

Anyway, στο λοβ στόρυ αυτό δεν στέκομαι πολύ, γιατί πάνω κάτω περίμενα πως θα περάσουν από σαράντα κύματα.

Ωστόσο, στην σειρά παίζει και ένα ζευγάρι αγόρια που είναι φίλοι από μικροί και εξελίχθηκε αλλιώς. Ο Αντώνης, ο μικρός αδερφός της Κλέλιας και ο Σπύρος, γιος της Μαρίας(Καβογιάννη).  Σκέψου ότι στην Αθήνα και συμβαίνουν ακραία ομοφοβικά περιστατικά. Φαντάσου τώρα στους Παξούς, μια σταλιά κοινωνία, πόσο πολύ μεγεθύνονται τα πράγματα.

Κάπου εδώ να πω ότι δεν παίζει να μην έχει πάρει κάπου το αυτί σου για την  συγκλονιστική ερμηνεία της Καβογιάννη. Κακοποιείται λεκτικά και σωματικά από τον άντρα της. Και μαζί της, και ο γιος της ο Σπύρος. Γενικά ο άντρας της είναι ένας μαλάκας και μισός, όπως τόσοι και τόσοι που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Και το κακό είναι γενικό, είναι μαλάκας με όλους ανεξαιρέτως. Και φυσικά και με το παιδί του.

Αυτό που μου έμεινε πολύ, είναι η στάση και η αποδοχή των μαμάδων για την σχέση των αγοριών. Γιατί ρε φίλε, πως να το κάνουμε. Έτσι πρέπει να είναι κανονικά με τα παιδιά. Ανιδιοτελής αγάπη και χωρίς όρια. Να αποδέχεσαι το παιδί σου, είτε συμφωνείς με τις επιλογές του, είτε όχι. Είτε διαλέγει αυτό που αρέσει σε σένα, είτε διαλέγει άλλο δρόμο, που εσένα σου ξενίζει. Και εδώ μιλάμε για βαρύ πυροβολικό, αν σκεφτείς πως στο έτος 2022 υπάρχουν γονείς που δεν μιλάνε στα παιδιά τους γιατί το εγγόνι τους δεν έχει το όνομα τους. Γκουχ γκουχ.

Με αυτό λοιπόν έφαγα σκάλωμα. Με την στάση που είχαν οι μαμάδες. Και μου έκανε εντύπωση, που έστω και έτσι, στην τηλεόραση κάποιοι γονείς κάνουν αυτό που πρέπει.

Σε άλλα νέα, είσαι τυχερός γιατί θα δεις την Χάρις Αλεξίου να παίζει και να τραγουδάει. Στη σειρά είναι η κουλ γιαγιά της Κλέλιας και του Αντώνη.

Αλλά, για να πω την αλήθεια, σου έχω τον καλυτερότερο λόγο για να δεις το Maestro. Δυο λέξεις θα σου πω: Αντίνοος Αλμπάνης. Σουτζούκ λουκούμ. Παντρεύομαι και δεν το ξέρει. Μου άρεσε από όταν έπαιζε στα Άγρια Παιδιά. Ενημερωτικά να πω ότι είναι Ταύρος.

Ο Αντίνοος λοιπόν, είναι ο Μιχάλης, ο γιατρός του νησιού και έχει και δεν έχει σχέση με την μαμά της Κλέλιας και του Αντώνη. Φυσικά και είναι παντρεμένη, με τον Φάνη(Φάνη Μουρατίδη), υποψήφιο δήμαρχο και διεφθαρμένο όσο πατάει ο ελέφαντας. Ο τύπος ξεπλένει χρήμα και μέσες άκρες είναι ο Πάμπλο Εσκομπάρ των Παξών.

Γενικά όπως κατάλαβες, γίνεται χαμός. Τώρα που το σκέφτομαι, άστο καλύτερα, που να μπλέκεις, μην το δεις. Δες καλύτερα Τόλμη και γοητεία. Επιθετικό Μάρκετινγκ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *