Low Budget Γαμος – Επιχειρηση “Νυφικο”

Τώρα θα μου πεις “γίνεται να βρει κανείς φθηνά νυφικά;;;;” Φυσικά και γίνεται!!!!

Επιχείρηση “Νυφικό”

  • Ραψ’ το μόνη σου. Δηλαδή όχι και ακριβώς μόνη σου… Οκ, το νυφικό το καταλαβαίνω ότι η καθεμία από εμάς το έχει φανταστεί κάπως συγκεκριμένα. Εμένα ας πούμε, μου αρέσει ένα συγκεκριμένο στυλ που όμως η τιμή του ξέφευγε πολύ. Έψαχνα από δω, έψαχνα από κει, κάτω από 1300 με 1400 δεν το έβρισκα.  Και αυτό φυσικά προς ενοικίαση! Μου είχε καρφωθεί στο μυαλό ένα νυφικό  με μια φοβερή γαλλική δαντέλα με διάφανες χάντρες στο μπούστο και από κάτω ένα συγκεκριμένο ύφασμα που ακόμα δεν έχω μάθει πως το λένε. ΄Πήγα σε οίκους νυφικών, έκανα τις δοκιμές μου, έφαγα το άκυρο μου όταν άκουσα τα λεφτά και έφυγα. Αλλά το κόλλημα εκεί, δεν έφευγε. Οπότε αγόρασα τα υλικά από υφασματάδικο και μου έραψε η μαμά μου. το νυφικό. Βέβαια εγώ όταν αγόρασα τα υλικά λογάριασα χωρίς τον ξενοδόχο, γιατί στο μεσοδιάστημα έμεινα έγκυος, πήρα 24 ολόκληρα κιλά και εν τέλει παντρεύτηκα 10 κιλά παραπάνω από ότι υπολόγιζα. Όμως και πάλι το νυφικό  ήταν ωραίο και το καταευχαριστήθηκα. Το σύνολο των υλικών ήταν κάπου στα 120 με 140 ευρώ και κάπου εδώ τονίζω πως η δαντέλα που είχα διαλέξει ήταν από η πιο ακριβή  που είχε το μαγαζί. Τώρα βέβαια ότι δε πλήρωσα μοδίστρα, μείωσε κατά πάρα πολύ το κόστος, αλλά και μια φίλη που της έραψε το νυφικό η μοδίστρα της, έδωσε περίπου 300 με 400 τοπ, με τα πάντα όλα μέσα.

φθηνά νυφικά

  • Επίσης άλλη καλή ιδέα είναι από μαγαζιά και βιοτεχνίες που κάνουν σούπερ προσφορές. Κ όταν λέω σούπερ προσφορές, μιλάμε να τρίβεις τα μάτια σου!  Αγορά με 200 και 250 ευρώ; Αλήθεια τώρα; Τέλεια νυφικά, κοντά, με ουρά, με δαντέλες, μανίκια, στρας και δε συμμαζεύεται σε τιμές που λες, άμα είναι έτσι, μια φορά τον χρόνο να χτυπάω έναν γάμο. Άσε που και αρκετοί γνωστοί οίκοι βγάζουν σε πολύυυυ μεγάλη προσφορά τις παλαιότερες κολεξιόν τους. Τύπου με 250 ευρώ χτυπάς νυφικό που όποιος ακούει την επωνυμία νομίζει πως πούλησες νεφρό για να το πάρεις.

 

  • Αγορά από ιδιώτη. Δηλαδή από συναδέλφισα  που παντρεύτηκε πιο παλιά, έκανε τα κόλπα της, έκανε τα κορδελάκια της, έβγαλε τις φωτογραφίες της και χει το νυφικό και κάθεται στην ντουλάπα. Κρίμα δεν είναι να το τρώει ο σκώρος; Το πουλάει η γυναίκα. Και που ξέρεις, άμα έχετε ίδια γούστα, γιατί δε ρίχνεις μια ματιά; Πρόσφατα πέτυχα στο marketplace του facebook μια αγγελία για ΄ένα νυφικό του ονείρου. Η ουρά του, ήταν μεγαλύτερη από το σπίτι μου. Και στην αγγελία ανέφερε κιόλας πως αν ήθελε κάποιος να το δει από κοντά, -που πολύ λογικό το βρίσκω, εδώ που τα λέμε- θα μπορούσε να πάει σπίτι της να το τσεκάρει. Αλλά και εκτός αγγελιών, σε πολλές ομάδες ανά καιρούς έχω πετύχει ποστ από κοπέλες που πουλούν τα νυφικά τους πολύ γνωστών οίκων, ακόμα και σχεδιαστών σε πολύ καλές τιμές.

νυφικό

  • Τέλος , site από το εξωτερικό όπως Light in the Box που μπορείς να βρεις από μέτρια νυφικά με τύπου 60 ευρώ έως και το νυφικό των ονείρων σου με κάτι λίγα παραπάνω. Ή ας πούμε με 314 ευρώ να αγοράσεις αυτό το υπερθέαμα. Υπάρχουν πίνακες με τα μεγέθη κλπ όμως εγώ στα site από το εξωτερικό είμαι πιο συγκρατημένη. Επειδή μιλάμε για νυφικό βέβαια. ‘Όπως και να χει, όταν το δεις από κοντά και το πιάσεις στα χέρια σου, θα το έχεις ήδη πληρώσει και περιμένει αρκετές μέρες ώσπου να το παραλάβεις. Κ αν δεν είναι ακριβώς όπως το δείχνει η φωτογραφία; Μου έχει τύχει με πορτοφολάκι από το Joom και γέλασα πολύ, αλλά με το νυφικό είναι άλλο θέμα. Επίσης, μου έχει καρφωθεί η ιδέα ότι είναι αρκετά πιο μικρά τα νούμερα, κ αν θυμάμαι καλά, έτσι είχα ακούσει σε ένα βίντεο στο youtube. Μια πολύ γνωστή vlogger, αγόρασε νυφικά πάμφθηνα από το ebay, αν θυμάμαι καλά και τα δοκίμαζε. Ε. είχε μεγάλη διαφορά με αυτό που έδειχνε όταν τα αγόρασε. Κ η κοπέλα στο βίντεο, φαίνεται να έχει πολύ καλές αναλογίες, και πάλι δεν τις κάθονταν καλά. Άσε που είχαν μικροδιαφορές στο σχέδιο ή λίγο στο χρώμα. Τώρα αν έχεις αρκετό χρόνο μπροστά σου και θα ήθελες να ρισκάρεις, why not? Παρόλα αυτά είναι μια καλή ευκαιρία, να μπεις να χαζέψεις τα άπειρα σχέδια και να πάρεις ιδέες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *