Σε άλλα νέα, πριν κάποιες μέρες είχαμε τσικνοπέμπτη. Και σε πολλά σχολεία έψησαν καλαμάκια χοιρινά, καλαμάκια κοτόπουλο κλπ για το καλό.

Έπεσε το μάτι μου λοιπόν σε ένα ποστ που, για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω εάν αναφέρεται σε αληθινό περιστατικό ή όχι. Εάν είναι αλήθεια πάντως, ντράπηκα και μόνο που το διάβασα.

Σε κάποιο λοιπόν από τα σχολεία, έψησαν καλαμάκια την τελευταία ώρα και τα μοίρασαν στα παιδιά. Το ποστ -το οποίο φαίνεται να είχε γράψει η μητέρα- ανέφερε πως όταν ένα από τα παιδιά πήγε με την σειρά του να πάρει το σουβλάκι του, εκείνοι που τα μοίραζαν αρνήθηκαν να του δώσουν καθώς η μητέρα του δεν είχε πληρώσει την ετήσια συνδρομή στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Και λέω τώρα εγώ, έστω και ότι υπάρχουν αυτοί οι κανόνες, έστω και ότι η μητέρα αδυνατούσε να πληρώσει την συνδρομή και οκ, το καταλαβαίνω, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων συγκεντρώνει τα χρήματα για το καλό των παιδιών μας πάνω από όλα.

Ποιος άνθρωπος εν έτη 2022 αρνήθηκε φαγητό σε παιδί; Βλέπεις τι κατάσταση επικρατεί τριγύρω μας δηλαδή, και αποφασίζεις ότι οκ, α εσύ, ο γιος της τάδε, ξέρεις κάτι; Δεν μπορείς φίλε μου να φας το σουβλάκι σου, επειδή η μαμά σου δεν πλήρωσε την συνδρομή. Ποιός αποφασίζει ότι ένα παιδί σε αυτή την ηλικία πρέπει να έρθει αντιμέτωπο με το γεγονός ότι η μητέρα του δεν ήταν συνεπής στην πληρωμή; Μιλάμε για ένα σουβλάκι, και για ένα έθιμο που υποτίθεται ότι το κάνουμε για να περνάμε όλοι καλά και όχι οι μισοί. Πραγματικά, και προσπαθώντας να διατηρήσω όλη την καλή μου διάθεση και ενέργεια, λέω τώρα εγώ, λέω  μήπως έχουμε λίγο ξεφύγει;

Σκεφτείτε λίγο πόσο άβολα θα ένιωσε το παιδί αυτό-ξαναλέω, εάν είναι αλήθεια το περιστατικό αυτό-, το οποίο θα έπρεπε να βλέπει τους φίλους του να τρώνε και εκείνος να κοιτάει.

Παρ΄ όλα αυτά, καταλαβαίνω πως κάποιοι είναι ασυνεπείς σε παρόμοιες υποχρεώσεις και το έχουν κάνει τρόπο ζωής να εκμεταλλεύονται μια κατάσταση εσκεμμένα. Όμως και πάλι. μου είναι αδιανόητο κάποιος να αρνηθεί ΦΑΓΗΤΟ σε παιδί.

Αλλά, απ΄ ότι διάβασα στο ποστ της μητέρας, πρόκειται για ιδιαίτερη περίπτωση. Αντί να περιθωριοποιηθεί το παιδί, θα έπρεπε να υπάρξει ενδιαφέρον ως προς αυτή την οικογένεια. Και όχι περιθωριοποίηση. Και μη μου πει κανείς ότι δεν το παιδί δεν περιθωριοποιήθηκε καθώς αποκλείστηκε από κάτι που προσφέρθηκε στους υπόλοιπους.

Επίσης, ατυχίες και δυσκολίες συμβαίνουν σε όλους μας. Εγώ ας πούμε όταν ήμουν στο δημοτικό, αντιμετωπίζαμε αρκετές δυσκολίες. Κ αν κοιτάξουμε γύρω μας, όλο και κάποιος θα ζορίζεται.

Προσωπικά, αυτή η συμπεριφορά δεν με χαρακτηρίζει καθόλου ως άνθρωπο και εάν το όνομα μου εμπλεκόταν σε τέτοιο περιστατικό θα ντρεπόμουν πολύ. Και το παράδοξο της υπόθεσης είναι πως σε κάποιους αυτό δεν κάνει καθόλου εντύπωση και τους φαίνεται πολύ φυσιολογικό και δίκαιο.

Έτος 2022, και δυστυχώς ΌΧΙ, δεν θεωρείται αυτονόητο πως την τσικνοπέμπτη στο σχολείο θα πάρουν ΌΛΑ τα παιδιά από ένα σουβλάκι.