Καρτ Ποστάλ

Ότι πληρώνω netflix και αυτό το διάστημα λιώνω στο ertflix είναι άλλο θέμα. Εσύ έχεις δει τo Καρτ Ποστάλ στην ΕΡΤ;  Αν όχι, δώσε μια ευκαιρία και δε θα το μετανιώσεις.

Έχει ολοκληρωθεί ήδη ως σειρά, δηλαδή ότι είδαμε είδαμε και τέλος. Είναι δώδεκα επεισόδια αυτοτελή, το καθένα από αυτό μια διαφορετική ιστορία. Πρωταγωνιστής είναι ο Ανδρέας Κωνσταντίνου. Αν δεν τον ξέρεις κάνε μου την χάρη και ψάξτον λίγο. “Ψυχραιμία“, “Μικρά Αγγλία“, “Ουζερί Τσιτσάνης“, “Ευτυχία” και πολλά πολλά άλλα. Αν τον γνωρίζεις ήδη θα ξέρεις ότι εκτός ότι παίζει ωραία  είναι και  κούκλος! Σουτζούκ λουκούμ!

καρτ ποστάλ

Το καρτ ποστάλ λοιπόν είναι όπως είπαμε 12 διαφορετικές ιστορίες.  Βασίζεται σε βιβλίο και συγγραφέας είναι η Βικτόρια Χίσλοπ! Ο Τζόζεφ που τον υποδύεται ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, έχει καταγωγή από Ελλάδα και είναι ένας αρχαιολόγος που μένει και δουλεύει στο Λονδίνο. Πηγαίνει στην Κρήτη για να μελετήσει έναν ομαδικό τάφο που βρέθηκε σε μια σπηλιά. Πίσω στο Λονδίνο έχει κοπέλα, την Σάρα,  που ενώ αυτός την περιμένει Κρήτη και ετοιμάζεται να της κάνει πρόταση γάμου, αυτή του στέλνει ένα μήνυμα και τον παρατάει. Κ εκείνος για όσο μένει στην Κρήτη, της γράφει καρτ ποστάλ και μετέπειτα γράμματα που της διηγείται διάφορα για την Κρήτη, τους ανθρώπους που γνωρίζει κλπ.

Οι ιστορίες είναι συγκλονιστικές. Είναι ο καθημερινός αγώνας των ανθρώπων που ζουν εκεί, για να ξεχωρίσουν, να κυνηγήσουν τα όνειρα τους, να συγχωρέσουν, να εκδικηθούν, να αφήσουν πίσω τους το παρελθόν, να ερωτευτούν κλπ.

Παπά ΣταύροςΗ αγαπημένη μου ιστορία είναι “ο Παπάς και ο παπαγάλος”. Ο Τζόζεφ σε μια πεζοπορία τσακίζει το πόδι του, και γνωρίζει τον παπά Σταύρο (Ορφέας Αυγουστίδης) που τον φιλοξενεί για λίγες μέρες και φροντίζει το πόδι του με βότανα και κεραλοιφή από το μελίσσι του. Επίσης μαζί τους ζει και ο παπαγάλος του.  Ο παπά Σταύρος έχει ερωτευτεί την Κατερίνα, την δασκάλα του χωριού, αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί πρόσφατα χειροτονήθηκε. Στο μεταξύ τον παπά Σταύρο από ότι φαίνεται τον γλυκοκοιτάζουν όλες στο χωριό και πάνω που έρχονται  λίγο πιο κοντά με την Κατερίνα, εκείνη παίρνει μετάθεση για Καβάλα και οι δρόμοι τους χωρίζουν πριν καλά καλά συναντηθούν. Ο Τζόζεφ στέλνει γράμμα στην πρώην κοπέλα του και της εξιστορεί την εμπειρία του, όπως κάνει κάθε φορά.

 

καρτ ποσταλ ellie

Στο μεταξύ η Σάρα έχει ήδη φύγει από το σπίτι που έμενε στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα να μην παραλάβει ποτέ κανένα γράμμα και καμία καρτ ποστάλ. Τα παραλαμβάνει όμως το ζευγάρι που μετακομίζει σε εκείνο το σπίτι. Και η κοπέλα, η Ellie (Μάργκαρετ Κλούνι), αρχίζει να διαβάζει τις κάρτες  και τις ιστορίες, τα γράμματα.  Μαγεύεται από τα τοπία που δείχνουν οι κάρτες και από τις αφηγήσεις του Τζόζεφ. Σιγά σιγά, μέσα από αυτά που διαβάζει, τον ερωτεύεται και τα σπάει με το αγόρι της. Όταν τα γράμματα σταματούν να έρχονται, καταλαβαίνει ότι έχει έρθει η στιγμή να γνωρίσει την χώρα που την μάγεψε και φυσικά τον άντρα που μπήκε στην ζωή της χωρίς καν ο ίδιος να το ξέρει. Στο τελευταίο επεισόδιο κιόλας τα βροντάει όλα και πάει Κρήτη να βρει τον Τζόζεφ. Very happy end!

Στα πολύ συν, είναι τα υπερυσυγκλονιστικά μέρη της Κρήτης !Αν δεν έχεις το έχεις δει, ευκαιρία να το ξεκινήσεις εδώ!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *