5 Σελίδες στο Facebook για να περάσεις την ώρα σου!

1.Φυστίκι που κυλάει! Φυστίκι, φυστικάκι αγαπημένο! Δεν περνάει μέρα που να μην διαβάσω φυστικοπόστ. Δεν γίνεται ρε φίλε, το άτομο έχει τρελό χιούμορ! Να κατουριέσαι στα γέλια. Αλήθεια, πριν καμιά βδομάδα, ξαναδιάβαζα το ποστ με την γυμναστική κ μου βγήκε το νερό απ΄τη μύτη! Μία με τον Καλλιθεάτη, μια με τον Tom Hiddleston, μια με το ποντίκι που τσάκωσε ο Μαξ(έκλαιγα από τα γέλια), πάει πέρασε η μέρα σου. Ας μη πω για τον Αντωνάκη, που του έχουμε και αδυναμία! Ακόμα να σου πω πως η ίδια εκτός από τα βιβλία που έχει γράψει, έγραψε και τα Φυστικοπαραμύθια για παιδιά, με τον Δενθατάκ Αταφέρω να είναι με διαφορά ο αγαπημένος μου! Όλες οι ιστορίες είναι πολύ to the point. Καλά για τα podcast της δεν ξέρω τι να πω. Από τη φωνή, νομίζεις πως είναι η Πολυάννα στο δάσος αλλά στην συνέχεια καταλαβαίνεις ότι φυστίκι είναι πολύυυυ πικάντικο και τα λέει τσεκουράτα. Το εχω πει, κ θα το ξαναπώ! Ένα Φυστίκι την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα!!

 

2.Η Γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Και σκέψου τώρα ότι αυτό το προτείνω εγώ που είμαι τέρμα αγεωγράφητη. Αλλά ένα παράξενο πράγμα ρε παιδί μου, τα λέει έτσι ο τύπος που τελικά στα 36 μου αποφάσισα πως τελικά μου αρέσει η γεωγραφία. Μέσα από αυτή τη σελίδα έμαθα πως το “νησί της συζήτησης” βρίσκεται στη δυτική Σκωτία και ονομάζεται έτσι γιατί οι ντόπιοι πήγαιναν εκεί για να λύσουν τις διαφορές τους και δεν έφευγαν μέχρι να συμφιλιωθούν. Επίσης τι έκανε ο τύπος; Έφτιαξε activity book για παιδιά και για ενήλικες με κουίζ, παιχνίδια, πληροφορίες και δε συμμαζεύεται!

geography

3.Αθηνολόγιο  Αν σου αρέσει ο αρχαίος πολιτισμός, αν σε μαγεύει η ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας, αν στα ταξίδια σου περνάς μια βόλτα και απο το μουσείο της περιοχής και τα αρχαία μνημεία(γνωστά ή και όχι), τότε αυτή είναι η σελίδα σου. Μη σε ξεγελά το όνομα, δεν αφορά μόνο την Αθήνα αλλά ολόκληρη την Ελλάδα. Και μαθαίνεις για μέρη που ως τώρα νόμιζες πως γνώριζες καλά ότι υπάρχει κάποιο ιερό που ακούς για πρώτη φορά. Ας πούμε, Μαραθώνα πόσες φορές έχουμε πάει; Πολλές!! Κ όμως πρόσφατα έμαθα, χάρη στο Αθηνολόγιο πως στη Μπρεξίζα του Μαραθώνα υπάρχει το μοναδικό ιερό αποκλειστικά αφιερωμένο στους Αιγυπτίους Θεούς σε όλη την ηπειρωτική Ευρώπη. Σκρολάροντας πάνω κάτω τη σελίδα, δε γίνεται να μην πέσεις πάνω σε ποστ για την Ελιά των Βουβών στην Κρήτη που χρονολογείται πάνω από 5000 χρόνια. Ο τύπος θα σε κάνει να ερωτευτείς την Αρχαία Ελλάδα. Στα πολύ plus, είναι και πολύ ωραίο αγόρι.

4.Και άλλη άχρηστη πληροφορία της ημέρας – Daily Trivia (The Group). Είναι αυτό ακριβώς που λέει το όνομα της. Μόνο που οι πληροφορίες δεν είναι καθόλου άχρηστες. Αγαπώ κάθε σελίδα τέτοιου περιεχομένου αλλά αυτή είναι με διαφορά η καλύτερη. Για να καταλάβεις τι εννοώ, σκέψου ότι είσαι σε τηλεπαιχνίδι στην τελευταία ερώτηση του ενός εκατομμύριού. Σκέψου ότι πιο κουλό μπορεί να σου τύχει στην ερώτηση, και δε παίζει να μην βρεις την απάντηση σ΄ αυτή τη σελίδα. Ας πούμε αν η ερώτηση είναι πως ονομάζεται ένα κιτρινοπράσινο χρώμα που ήταν πολύ δημοφιλή κατά την Ελισαβετιανή εποχή, θα σου περνούσε από το μυαλό πως η σωστή απάντηση είναι το χηνοκουραδί; Κ όμως! Αυτή η ονομασία χρησιμοποιείται και σήμερα.

 

Goose Green Turd

 

5. Αναμνησεις απο τις δεκαετιες 1980-1990 flash back🎸. Βουτιά στο χρονοντούλαπο. Τώρα εδώ εξαρτάται το πότε γεννήθηκες. Μην μου έχεις κάνα έτος γέννησης 2002 και μπεις σε αυτή τη σελίδα, γιατί θα νιώθεις σαν να μπήκες σε μουσείο. Εγώ ας πούμε, το 2002 τέλειωσα το λύκειο. Από τα 80’ς δεν ξέρω γρη αλλά από 90’ς θυμάμαι πολλά πράγματα. Στη σελίδα έχει μέσα αναμνήσεις από παιχνίδια της εποχής, σειρές στην τηλεόραση, μέχρι και σνακ που τρώγαμε τότε. Έτσι στα γρήγορα να σου πω, Atari, Μιλάγκρος η Ατίθαση, χαρτιά αλληλογραφίας, φοφίκο. Σου χω κ άλλο. Lambada, παιχνίδια χωρίς σύνορα, τσίχλες Stimorol,πάρτυ σε ταράτσες. To πρώτο πράγμα που  είδα όταν μπήκα πρώτη φορά στην ομάδα ήταν ένα ποστ για την Ρεζέρβα. Ένα δάκρυ κύλησε. Όταν έκλεισε και το μαγαζί στον Κορυδαλλό ήταν το τέλος μιας εποχής. Κάθε Σάββατο πρωί πηγαίναμε με τους φίλους μου Ρεζέρβα για να πάρουμε δώρο για το πάρτυ που είχαμε το βράδυ.Ρεζέρβα

Αλήθεια, τόσα πολλά πάρτυ δε ξέρω από που ξεφύτρωναν. Πέφτω λοιπόν πάνω σε αυτό το ποστ και είναι σαν να είμαι ξανά δεκατρία και διαλέγω κάρτες και μπρελόκ. Αν θες να δεις και τις δικές μου αναμνήσεις από τα 90’ς μπες εδώ και ρίξε μια ματιά

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *