Σπιτική Γκρανόλα

Αν σου αρέσει η γκρανόλα,με αυτή την συνταγή θα ξετρελαθείς! Εκτός από πανεύκολη αυτή η γκρανόλα είναι κ Guilt Free! Αφού δεν έχει ζάχαρη…

Υλικά

1 κιλό βρώμη

2 κ.σ. λάδι καρύδας (ή εναλλακτικά 1 κ.σ. ελαιόλαδο)

1 φλιτζάνι του τσαγιού Σιρόπι Αγαύης

3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανίλια σε κάψουλα)

2 κ.σ.  Κανέλα τριμμένη

1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού

μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι

1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές

μισό φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μαζί εκτός από τις σταφίδες κ τα αμύγδαλα. Στρώνουμε σε ταψί κ ψήνουμε στον αέρα για περίπου 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο δεκάλεπτο ανακατεύουμε καλά το μείγμα κ συνεχίζουμε το ψήσιμο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο  ψησίματος προσθέτουμε τις σταφίδες κ τα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσει κ είναι έτοιμη!

Διατηρείται σε τάπερ για αρκετές μέρες.

Tip. Αν σου αρέσει η κανέλα, μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη κ.σ. πριν ψήσεις το μείγμα.

Εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις οποίο ξηρό φρούτο ή ξηρό καρπό αρέσει σε σένα! Δοκίμασε την γκρανόλα σου με γάλα ή με γιαούρτι!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *