Αν σου αρέσει η γκρανόλα,με αυτή την συνταγή θα ξετρελαθείς! Εκτός από πανεύκολη αυτή η γκρανόλα είναι κ Guilt Free! Αφού δεν έχει ζάχαρη…
Υλικά
1 κιλό βρώμη
2 κ.σ. λάδι καρύδας (ή εναλλακτικά 1 κ.σ. ελαιόλαδο)
1 φλιτζάνι του τσαγιού Σιρόπι Αγαύης
3 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανίλια σε κάψουλα)
2 κ.σ. Κανέλα τριμμένη
1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
μισό φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες ξανθές
μισό φλιτζάνι αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ όλα τα υλικά μαζί εκτός από τις σταφίδες κ τα αμύγδαλα. Στρώνουμε σε ταψί κ ψήνουμε στον αέρα για περίπου 20 με 25 λεπτά στους 180 βαθμούς. Στο δεκάλεπτο ανακατεύουμε καλά το μείγμα κ συνεχίζουμε το ψήσιμο. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ψησίματος προσθέτουμε τις σταφίδες κ τα αμύγδαλα. Αφήνουμε να κρυώσει κ είναι έτοιμη!
Διατηρείται σε τάπερ για αρκετές μέρες.
Tip. Αν σου αρέσει η κανέλα, μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη κ.σ. πριν ψήσεις το μείγμα.
Εννοείται ότι μπορείς να προσθέσεις οποίο ξηρό φρούτο ή ξηρό καρπό αρέσει σε σένα! Δοκίμασε την γκρανόλα σου με γάλα ή με γιαούρτι!