Work Work Work coworkers, συνάδελφοι από την κόλαση

Δουλεύοντας με τους λύκους. 6 Συνάδελφοι προς αποφυγήν.

  • “Ο κύριε-κύριε να πω μάθημα;”. Αυτός που αν μιλάγαμε για το σχολείο θα καθόταν σίγουρα στο πρώτο θρανίο. Ο τύπος τα ξέρει όλα. Και τα κάνει όλα. Ίσως και καλύτερα από σένα εδώ που τα λέμε. Αλλά αυτό δεν τον κάνει λιγότερο σπασίκλα. Πχ. όταν όλοι μαζεύεστε για καφεδάκι στο διάλειμμα εκείνος θα τελειώνει το πρότζεκτ της μεθεπόμενης μέρας. Είναι εκείνος που απαντάει στον προϊστάμενο πριν καλά καλά τελειώσει την ερώτηση, πολύ πριν εσύ προλάβεις να σκεφτείς τι πρέπει να πεις. Επίσης συνηθίζει να πηγαίνει πολύ νωρίτερα από τους υπόλοιπους χωρίς φυσικά να πληρώνεται επιπλέον για αυτό. Δεν έχει σημασία πόσο θα προσπαθήσεις, έτσι κ αλλιώς θα φας τη σκόνη του.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι images-1.png
  • Στον αντίποδα του σπασίκλα παραπάνω βρίσκεται ο ορκισμένος εχθρός του. Αυτός που δεν κρατάει ούτε τις βασικές σημειώσεις ακόμα και στα πολύ σημαντικά μίτινγκ και μετά τρέχει δεξιά και αριστερά για να τα προλάβει. Συνήθως φτάνει και λίγο καθυστερημένος στη δουλειά αλλά τελικά συνήθως το σώζει την τελευταία στιγμή ο άτιμος γιατί όλο και κάποιος τον καλύπτει.Αν είναι και εμφανίσιμος συγχωρείται λόγω ομορφιάς. Γενικότερα είναι τυπάκι, γιατί ακόμα και ο προϊστάμενος που την έχει φάει την δουλειά με την πάρτη του, τον συμπαθεί και ψιλοκάνει τα στραβά μάτια.
  • Ο ωραίος. Αχ, ο ωραίος είναι μεγάλη παγίδα. Συνήθως είναι πιασμένος- αφού είπαμε,είναι ωραίος- αλλά αυτό δεν τον σταματάει από το να είναι αφοπλιστικά γοητευτικός. Και δεν είναι ότι μόνο ότι είναι κούκλος, είναι και ευγενικός κιόλας το κάθαρμα- να μας καταστρέψει θέλει. Με μια λέξη, είναι τεφαρίκι. Και καλός στη δουλειά του και απ’ όλα. Συνήθως έχει αρκετά υψηλή θέση στην ιεραρχία γιατί οι ανώτεροι του έχουν καταλάβει ότι μπορεί να περάσει αυτό που θέλει, όχι με κόπο αλλά με τρόπο. Μπορεί να σου ζητήσει να δουλέψεις ρεπό που πέφτει ανήμερα της γιορτής σου και να το κάνει με τέτοιο τρόπο που να πιστέψεις στο τέλος ότι το ήθελες εξαρχής και σου έκανε και χάρη.
  • Ο “τις θέλω όλες”. Και το εννοεί. Τις θέλει όλες και όποια κάτσει. Τα κριτήρια του είναι είτε απροσδιόριστα είτε πολύ συγκεκριμένα,πχ να έχει δυο πόδια και τέλος. Με λίγα λόγια πέφτουλας ρε παιδί μου. Η γκάμα των γούστων του είναι απύθμενη και περιλαμβάνει από την κούκλα 24χρονη κοπέλα στην υποδοχή της εταιρίας μέχρι την σκύλα υποδιευθύντρια με μισό εκατοστό μουστάκι που όλοι μισούν και αν δεν κάνεις λάθος, εκείνη μισεί όλους εσάς. Και εκείνον μαζί. Του Αγ. Βαλεντίνου θα αφήσει οπωσδήποτε κάτι ρομαντικό στον γυναικείο πληθυσμό του γραφείου. Μάντεψε ποιος παρήγγειλε 9 κόκκινα τριαντάφυλλα από το ανθοπωλείο που βρίσκεται απέναντι από την εταιρία. Πάντως όχι ο τύπος της παραπάνω κατηγορίας. Επίσης καραδοκεί πότε θα χωρίσει κάποια για να μπορεί να την παρηγορήσει και όταν φάει άκυρο με το καλό, παίρνει το μέρος του άλλου για εκδίκηση.
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι images-2.png
  • Η δοντάρα. Να με το συμπάθειο. Ο χαυλιόδοντας ρε παιδί μου, το μέσο,πως να το πω πιο ευγενικά. Ο ξάδερφος, ανιψιός, βαφτισιμιός και δε συμμαζεύεται του μεγάλου αφεντικού. Ή κάποιου σημαντικού τέλος πάντων. Αυτός που νομίζει πως είναι ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ και έρχεται στο γραφείο ότι ώρα του καπνίσει. Αυτός που δε δουλεύει και όλο λουφάρει γιατί έτσι μπορεί ο μάγκας. Κ αν μπορείς πες και καμιά κουβέντα και έτσι για πλάκα θα βρεθείς να δουλεύεις από Νίκαια στο παράρτημα στις Κουκουβάουνες. Πιο πολύ δημόσιες σχέσεις κάνει, παρά δουλεύει. Ο χρόνος δεν έχει καμία απολύτως σημασία για το δόντι, που κατά βάθος μπορεί να είναι καλό παιδί αλλά όταν σε χώνουν να κάτσεις Παρασκευή ως τις 8 το βράδυ γιατί το χρυσούλι πήγε Αράχοβα με το μωρό,και πρέπει να τελειώσεις ότι δεν πρόλαβε εκείνος, δεν μπορείς παρά να τον αντιπαθήσεις. Παρ’όλα αυτά θα φροντίσει να γυρίσει για το meeting της Δευτέρας και να πάρει περίοπτη θέση δίπλα στον διευθυντή με ύφος χιλιών καρδιναλίων που στο τέλος θα ζητήσει και την γνώμη του σχεδόν για τα πάντα.
  • Το καρφί.Ο πιο μισητός από όλες τις κατηγορίες. Αυτός που δεν συμπαθεί κανείς. Που αν γινόταν δεν θα συμπαθούσε ούτε καν ο ίδιος τον εαυτό του. Αυτός που σημειώνει τότε που καθυστέρησες 4 ολόκληρα λεπτά να γυρίσεις από το διάλειμμα και φροντίζει να ενημερώσει ον προϊστάμενο γι΄αυτό. Θα θυμάται την φορά που σήκωσες το κινητό σου στο αγόρι σου και φυσικά οποιοδήποτε κουτσομπολιό πάσης φύσεως υποπέσει στην αντίληψη του. Για το καλό της εταιρίας βεβαίως βεβαίως-τουλάχιστον έτσι πιστεύει ο ίδιος. Αυτός που θα κρυφοτσεκάρει το ιστορικό στο pc σου για να ελέγξει εάν σερφάρεις εν ώρα εργασίας, Hello, αυτό είναι δουλειά του προϊσταμένου, όχι δική σου αλλά όχι φίλε προϊστάμενε, το καρφί είναι εκεί για σένα πριν από εσένα. Ποιος θα σε βοηθήσει να αποφασίσεις υποσυνείδητα όταν έρθει η ώρα της προαγωγής; Ποιος μωρό μου, ποιος;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *