ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Ορίστε μερικές ιδέες για να απασχολήσουμε τα παιδιά στο σπίτι δημιουργικά!

 

Αυτοσχέδια παζλ με χρωματιστά γλωσσοπίεστρα και αυτοκόλλητα.

Πάρα πολύ εύκολο και απλό! Ενώνουμε τα γλωσσόπιεστρα και κολλάμε πάνω τα αυτοκόλλητα και voila!Αυτοσχέδιο παζλάκι της στιγμής. Το καλό είναι ότι είναι παμφθηνο και μπορείς να το ανανεώνεις συνέχεια. Απευθύνεται σε μικρά παιδάκια έως 3-3μιση ετών. Την ιδέα την είχα πάρει από την αγαπημένη μου facebook σελίδα  εδώ.

Φασόλια ολέ!

Ένα μπολ με φασόλια, ένα κουταλάκι και ένα ακόμα άδειο μπολ. (εγώ προτιμάω παγοθήκη ή οτιδήποτε που να έχει μικρές θηκούλες.). Μεταφέρουν τα φασόλια από το ένα μέρος στο άλλο με την βοήθεια ενός κουταλιού. Απλό αλλά θαυματουργό! Μιλάμε ότι ασχολούνται με τις ώρες ακόμα και τώρα που ο μεγάλος μου κοντεύει τα 5. Φαίνεται απλό αλλά δεν είναι τόσο. Στο τέλος κάποιες φορές μετράμε πόσα φασόλια έχουν πέσει κάτω και αυτός που καταφέρνει να μεταφέρει τα περισσότερα κερδίζει! Όρεξη να χεις να μαζεύεις φασόλια από το πάτωμα! Επίσης ιδέα από την ομάδα που προανέφερα εδώ!

φασόλια

 

Μικροί κηπουροί!

Για όποιον λατρεύει να λερώνεται….!Μια δυο γλαστρούλες με χώμα, ένα φτυαράκι και ένα μέσο μεταφοράς για το χώμα. Λοιπόν, έχουμε και λέμε. Παίρνουν το χώμα από την μία γλάστρα με το φτυαράκι, γεμίζουν το φορτηγό και το μεταφέρουν σε μία άλλη γλάστρα. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι βγάζουμε χώματα και μέσα από τα αυτιά μας είναι πολύ διασκεδαστικό. Κανονικά δε χρησιμοποιούν γάντια, αλλά εκείνη την ημέρα έβλεπαν εμένα με τα γάντια του κήπου που φύτευα παραδίπλα και ήθελαν να φορέσουν και εκείνοι! Στο τέλος, φυτεύουμε κιόλας από κάτι. Τελευταία φορά φυτέψαν κρεμμυδάκια τα οποία τσακίσαμε το καλοκαίρι.

 

Ζωγραφική με μακαρόνια!

Μακαρονάκια, τέμπερες και πινέλακι. Χρωματίζουν τα μακαρόνια με το πινελάκι, και τα αφήνουν να στεγνώσουν. Μετά τα περνάνε από σύρματα πίπας και τα φτιάχνουμε μαζί βραχιολάκια.

Χρωματιστή άμμος.

Αλευράκι, χρώματα ζαχαροπλαστικής και baby oil ή ηλιέλαιο. Σούπερ, Ντούπερ διασκεδαστικό και ακόμα πιο Σούπερ Ντούπερ γλιστερό. Σαν να φοράς πατίνια ένα πράγμα. Γι αυτό προσοχή, όταν πέφτει κάτω. Κατά τ’ άλλα, είναι κόλλημα φανταστικό. Τους δίνω  λεκάνες με χρωματιστή άμμο και κάνα δυο καλούπια και ξετρελαίνονται με τις ώρες. Το πλυντήριο να ναι καλά!

 

Λερωθείτε ελεύθερα…

Καλή διασκέδαση…!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *